Luna

Nimi: Allway's Cheese Ball
Syntynyt: 29.8.2014

Rotu: cockerspanieli
Väri: punainen 

Kasvattaja: Satu Utriainen & Susanna Pikkarainen/ kennel Allway's

i. EEJV-11 Allway's Mozzarella
e. Two Pine's Illusion of Hug
Luna muutti meille Kajaanista 26.10.2014, kahdeksan viikon ja kahden päivän ikäisenä. Millään en meinannut uskoa, että vihdoin minulla on ikiomakoira. Olinhan tuota pyytänyt jo pikku penskasta lähtien ja aina tuohon mennessä se oli ollut äidille ehdoton ei. Syynä oli milloin mikäkin. 

Luonteeltaan Luna on iloinen, leikkisä, energinen ja miellyttämishaluinen. Luna tulee toimeen kaikkien kanssa ja on aina innoissaan toisista koirista. Uudet ihmiset on aina ihaninta maailmassa. Turhia ei ujostele vaan tahtoo heti leikkiä kaikkien kanssa ja olla huomion keskipisteenä.
Luna on ollut melko helposti koulutettavissa ja palkkana toimii niin nami kuin lelutkin. Tajuaa nopeasti mitä pyydetään ja miellyttämishalua löytyy. Myös energiaa tuolta löytyy vaikka kuinka paljon, eikä väsy helpolla. Osaa kuitenkin rauhoittua tarvittaessa, eikä sisällä hypi seinille. 

Me käymme Lunan kanssa aktiivisesti mätsäreissä. Pärjääminen on ollut vaihtelevaa, mutta myös hienoja sijoituksia on tullut. Joskus ollaan jopa BIS-kehässä sijioituttu. 
Lähinnä ollaan omassa pihassa treenailtu milloin mitäkin. Peruskäskyt on kunnossa ja muutamia hieman "turhempiakina" juttuja osaa. Tällä hetkellä treenataan myös ryhmässä, jossa harjoitellaan ToKon alkeisliikkeitä. 
Kerran ollaan päästy tutustumaan myös taakanvetoon HauHaun juhlatapahtumassa. Vaikutti todella mielenkiintoiselta ja Lunakin vaikutti pitävän tästä. 
Tarkoituksena olisi kokeilla mahdollisimman useaa erilaista lajia ja valita sieltä sitten meille sopivimmat ja mieluisimmat. Me harrastamme Lunan kanssa ihan vain omaksi iloksi, joten kisoissa meitä tuskin tullaan näkemään. Koskaan ei kuitenkaan voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. 
Joskus olisi tarkoitus myös suorittaa Lunan kanssa spanieleiden taipumuskoe ja luonnetesti. Ainoastaan viralliset näyttelyt on meidän harrastuksista pois suljettu juttu Lunan värivirheen takia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti