torstai 30. kesäkuuta 2016

Kuulumisia

Hohhoijaa, kun aika se vaan kuluu. Mistä ihmeestä saisin motivaatiota ja kiinostusta kirjoitella tännekin välillä?


Ollaan nyt vihdoin päästy muuttamaan tänne Joensuuhun koirien ja pupujen kanssa. Kissakin on perheenlisäykseski tullut. Ainakin väliaikaisesti kuntoutukseen. Saa nähdä jääkö ihan pysyvästi tähän. Ainakin on kissa ja koirat jo tottuneen todella hyvin toisiinsa.


Koirat on sopeutunut loistavasti uuteen kotiin ja tykkää kun on oma takapihakin missä saavat hieman rallitella. Onhan tuo melko pieni, mutta onneksi on mahtavia lenkkipolkuja lähellä! Ainoana miinuksena on naapurissa asuva hieman vanhempi rouva, joka ei kuulemma tule juttuun kenenkään kanssa. Toisena päivänä jo saatiin siltä kuulla ensimmäiset valitukset. Meillä oli serkun dallupentu hoidossa parin tunnin ajan. Siinä välissä kävin pikaisesti kaupassa ja se olikin sitten pistänyt konsertin pystyyn ja saatiinkin kuulla siitä oikein kunnolla. Onhan tuo toki vielä ymmärrettävää, mutta valituksia on tullut myös siitä, että koirat leikkivät keskenään omassa pihassa ja pitävät pientä örinää...
Muilta naapureilta sitten olenkin kuullut, ettei tuosta kannata välittää. Valittaa jokaisesta pienestä asiasta ja on kaikille tuommoinen.
 Muuta valittamista en sitten keksikään tästä. Muuten on kaikin puolin oikein mukava paikka asua ja ihana kämppä!


Meillä menikin ensimmäiset päivät uusia lenkkimaastoja etsiessä ja onneksi oli kuitenkin jo joitakin paikkoja valmiiksi tiedossa! Näihin vain täytyi sitten autolla lähteä.

Monesti ollaan käyty eräällä hiekkamontulla koiria juoksuttamassa, jossa on myös serkkuni ollut Neeran ja Maisan kanssa mukana.
Käytiin ostamassa koirille semmoinen pallon heittovarsi. Miksi näitä nyt yleensä kutsutaan..? Se osottautuikin oikein mahtavaksi ostokseksi ja hintaa ei ollut kuin vain 2,5e Biltemassa! Reina on aina yhtä innoissaan tuosta. Hiekkakuopilla olikin kiva heittää palloa hiekkarinteisiin ja koirat sai hyvää liikuntaa, kun juoksivat rinteitä edes takaisin.


Pari kertaa ollaan käyty myös Utran saarilla. Se kiertää oikein kivan pienen lenkin ja koirat pääsivät samalla myös uimaan. Tuolla on vain todella paljon ihmisiä, kun on hyvä sää. Ollaan siis käyty siellä todellä myöhään ja silloinkin on pari ihmisporukkaa tullut vastaan!


Juhannus vietettiinkin sitten Enonkoskella mökkeillen. Koirat saivat olla vapaana koko ajan ja meni ja tuli miten halusivat. Mökillä oli myös ranskanbulldoggi Hilma, joka ei kyllä yhtään tykännyt näistä yllätysvieraista. Pakon edestä kuitenkin sieti tyttöjä, vaikkakin niitä piti vähän väliä kometaa.
Luna viihtyikin paremmin naapuri mökillä ruokaa kerjäämässä. Olivat siis tuttuja, eikä Luna häirinnyt heidän menoa lainkaan. Reina taas hengaili rannassa ja kävi vähän väliä uimassa ja odottelikin jos saisi jostakin uimakaverin. Pitihän se sitten käydä sen kanssa pulahtamassa.
Mökiltä suunnattiin vielä isäni luokse, jossa koirat saivat taas olla vapaana ja siellä olikin sitten vähän kivempi leikkikaveri odottamassa. Tollerin ja kultaisennoutajan sekoitus Nanna. Meidän tytöt olivat vähän turhan väsyneitä ja ei kauaa jaksanut sen kanssa touhuta vaan olivat ennemmin puuhailemassa omia juttujaan.


Hieman olen yritellyt katsoa jos koirille löytyisi jotkus treeni- tai kurssipaikat. Kiva olisi päästä koirien kanssa taas yhdessä puuhailemaan. Lunan kanssa olen miettinyt jos lähtisi taas agilityä harrastelemaan ja Reinan kanssa mahdollisesti tokoa. Reinan kanssa kun ei vielä oikein agia voi harrastaa niin on hyvä aloitella näin.


4 kommenttia:

 1. Mukava että koiruudet on kotiutuneet, ja uusia lenkkimaastoja on varmasti mielenkiintoista tutkia. Harmi että teidän kohdalle sattui tuollainen naapuri. Tuntuu, että joka paikasta löytyy aina yksi sellainen henkilö, jolla ei ole parempaa tekemistä kuin valittaa pikkuasioista. Toivottavasti jatko sujuu hyvin, tsemppiä jatkosuunnitelmiin. Aivan ihania kuvia, etenkin ensimmäiset ja viimeinen. Maastot kuulostaakin tosi kivoilta. Luna on edelleen mun suosikkicockeri, hyvää kesää teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muut naapurit on kyllä vaikuttanut todella mukavilta ja moikkaavat pihalla jos vastaan sattuvat kävelemään. Valtaosalla on myös omiakin koiria. Hyvät kesät myös teille 8)

   Poista
 2. Voi aww, Luna tossa vikassa kuvassa!

  Just alkuviikosta työkaveri tuskaili, kun naapurit valittaa kuinka (kaverin) koira haukkuu "yötä päivää", mikä nyt on ihan potaskaa. Kaveri asuu vieläpä omakotitalossa, mutta ei siltikään säästy naapurin valituksilta. Onneks omalle kohdalle sattui koiralliset, ihan loistavat seinänaapurit, vaikka kerrostalossa asutaankin. Saas nähdä, käykö yhtä hyvä tuuri sitten kun täältä muutetaan muualle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttävää, että pitää keksiä tuommoista ja valehdella. Meilläkin on tähän mennessä ollut kivat naapurit, joten tää vähän järkytti :D Pelottaa, että kohta tulee häätö ja joutaa uuden kämpän etsimään naapurin mummon takia.. :D

   Poista