torstai 26. toukokuuta 2016

Valkealammella ja mätsärissä

Jes, heti maanantaina suunnattiinkin jo takaisin Valkealammelle! Saattaa siis olla hieman kuvapainotteinen postaus taas vaihteeksi. Koirat syöksyivätkin heti ensimmäisenä rantaan, kun autosta pääsivät ulos, mutta piti ne käskeä takaisin luokse ja ottaa hihnoihin, että saatasiin koirista kuvia ennen kuin ovat ihan märkiä ja hiekkaisia.
Hienosti jaksoivat istua ja poseerata kameran edessä. Pian saivastikin jo "vapaa" -käskyn ja pääsivät juoksentelemaan ja uimaan. Reina ja Neera riehuivat taas keskenään ja kävivät vedestä hakemassa keppiä. On noi vaan niin mahtava tiimi! Luna taas yksinään uiskenteli taas hieman syrjemmännä ja Maisa ihmetteli toisten tekemisiä rannasta.
Hieman yli tunti tuolla taas vierähti. Paljon oli hyttysiä joita karkuun me sitten lopulta lähdettiinkin. Muutenhan tuolla olisi viihtynyt vielä pitempäänkin! Illasta olikin sitten oikein väsyneitä tyttösiä ja uni maistui oikein hyvin.

Eilen tosiaan käytiin pyörähtämässä Joensuussa mätsärissä. Oli todella kuuma ja siinä meinasi niin koirat kuin me ihmisetkin läkähtyä. Reinan kanssa mentiin ensin kehään. Odotukset ei todellakaan ollut korkealla, koska oltiin ehkä noin kaksi kertaa harjoiteltu kotona ja nämä olivat vasta toiset mätsärit Reinalle. Vaan aina kannattaa kokeilla, vaikka hieman epäröiskin. Jos ei muuta niin ainakin siitä saa hyvää treeniä!
Parina Reinalla oli havannan koira. Sekin taisi olla ekoja kertoja mätsärissä. Ujosteli aika paljon ja omistajan sylissä olisi ollut paljon kivempi kun pöydällä tai maassa.
Reinalla meni oikein kivasti siinä mielessä, että todella vähän oltiin harjoiteltu. Alkuun ei oikein meinannut seisoa ja varsinkin, kun huomasi, että tuomari lähestyi. Selittelin tuomarille, että Reina on hieman epävarma vieraita kohtaan ja otti sen huomioon. Pian Reinakin tajusi, että tuomari on ihan kiva tyyppi ja antoi kopeloida itseään ja antoi jopa tuomarin kurkata suuhun. Jes! Myös liikkeet Reinalla meni todella kivasti. Pari kertaa kuitenkin innostui hieman liikaa ja meinasi pompata syliin. Reinan käytös kuitenkin riitti siihen, että saatiin punainen nauha.


Värikehien alkaessa Reinaa alkoi jo hieman kyllästyttää tylsä seisoskelu. Millään en meinannut saada sitä asettumaan ja pisti pari kertaa istumaankin. Onhan se todella tylsää seisoa paikallaan, kun ympärillä olisi ihania leikkikavereita! Lopulta se kuitenkin sitten tyytyi kohtaloonsa ja seisoi tosi nätisti.
Neljä koiraa sijoitettiin, joten seuraavaksi ruvettiin pudottelemaan niitä, jotka ei sijoitukkaan. Kovasti rupesi jännittämään miten käy. Yllätykseksi me päästiinkin Reinan kanssa vielä jatkoon ja sijoituttiin neljänneksi!


Lunan kanssa voitiin mennä kehään oikein rennolla mielellä, kun se on niin monet mätsärit käynyt ja osaa käyttäytyä oikein mallikkaasti. Lunalla olikin Lunaa hieman vanhempi ja todella upea englanninsetteri parina ja sekin ilmeisesti on monissa mätsäreissä ja näyttelyissä käynyt pyörähtämässä. Taisi olla lähes virheetön esiintyminen!
Menihän Lunallakin oikein kivasti. Rakastui tuomariin ja niin taisi tuomarikin tykätä Lunasta. Ainakin sai kovasti kehuja. Reina oli kehän laidalla joka hieman häiritsi Lunaa. Olisi halunnut käydä pikkusiskoa moikkaamassa. Muuten meni kyllä oikein kivasti ja saan olla tyytyväinen, vaikkei punaista nauhaa saatukaan.


Sinisten kehää odotellessa alkoikin kivasti satamaan. Sade vaan yltyi ja yltyi, hieman jo pelotti, että sataa kaatamalla kun on meidän vuoro mennä kehään. Vaan juuri ennen sinisten kehiä sade lakkasi ja päästiinkin suht kuivina kehään. Tässä kehässä sitten riittikin jo koiria. Onneksi tuomari juoksutti koirat kahdessa ryhmässä niin kaikilla oli hyvin tilaa. 
Taas alkoi ei sijoittuvien pudottelu ja jännitys. Tällä kertaa Lunalle ei riittänyt paikkaa palkintopallilta, mutta hienosti vasta viidentenä pudottiin!
Ylpeä saan olla myös Lunasta, jonka käyttäytyminen oli oikein upeaa <3Hienojen suoritusten jälkeen käytiin vielä parin kilsan lenkki tyttöjen kanssa. Oli taas oikein väsynyttä porukkaa.

Palkintolelua repimässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti